Our Tennis Club Our Tennis Club Tennis Club Enter

U bent hier: Home › Vereniging › Baanreglement

Baanreglement

1. Toegang tot de tennisbanen hebben uitsluitend leden die in het bezit zijn van een geldige ledenpas of introducépas (zie punt 7). Voor toernooien en/of evenementen, die goedgekeurd zijn door het bestuur, staan de banen ter beschikking van de betreffende organisatie/commissie en deelnemers. Men dient de banen in goed bespeelbare staat te betreden en verlaten. Denk hierbij aan het juiste soort schoeisel en het niet meenemen van glaswerk op de baan.

 

2. De toegestane speeltijd bedraagt 45 minuten. Doorspelen mag indien er geen wachtenden zijn. Is het zo druk op de banen dat er lange wachttijden dreigen te ontstaan, dan is men verplicht om een dubbelspel te gaan spelen.

 

3. Ieder lid is verplicht zijn/haar pasje op de juiste aanvangstijd op het afhangbord af te hangen (dit kan per kwartier). Daartoe dient men de eerstvolgende beschikbare tijd op het afhangbord te nemen. Dus

  • indien je om 18.59 uur je pasje gaat afhangen dan hang je af op 19.00 uur.
  • indien je om 19.01 uur je pasje gaat afhangen dan hang je af op 19.15 uur.
  1. Men dient minimaal met 2 personen aanwezig te zijn alvorens een baan te kunnen afhangen. Spelers die op een reeds afgehangen baan aanwezige tennissers gaan aanvullen of besluiten om te gaan rouleren, hebben dezelfde begintijd als de reeds aanwezige spelende leden en dienen hun pasje dan ook op die speeltijd bij te hangen.
  2. Het pasje mag nooit en te nimmer tussentijds verhangen worden. 
  3. In geval van lessen zal de tennisleraar de lesbanen 4 en 5 kunnen opeisen. De leraar zal hiervoor op het afhangbord duidelijk aangeven hoe lang de banen gereserveerd zullen zijn.
  4. De wachttijd, nadat je van de baan bent gehaald, is minimaal 15 minuten als alle banen bezet zijn.
  5. Indien niet alle pasjes van de tennissers op de juiste baan/tijd zijn geplaatst op het ophangbord dan kun je op geen enkele regel in dit baanreglement aanspraak maken. Let dus op dat alle pasjes op dezelfde tijd worden afgehangen; bij dubbelen betekent dit dus dat er niet 4 pasjes naast mekaar worden afgehangen maar 2 x 2 pasjes boven mekaar.

4. Tot 19.00 uur gelden voor alle junioren en senioren dezelfde regels. Voor juniorleden die de basisschool hebben verlaten gelden tot 21.00 uur dezelfde regels als voor senioren.

 

5. Op de racketavond voor senioren, maandag van 19.00 tot 22.00 uur, zijn alle banen (uitgezonderd lesbanen) bestemd voor het spelen in racketavond-verband.

 

6. Ieder thuisspelend competitieteam heeft recht op minimaal 1 en maximaal 2 banen, waarbij:

  • de vrijdagavond-senioren hebben vanaf 19.00 uur de beschikking over alle banen mits er minimaal 3 teams thuis spelen, bij 2 teams thuis gelden maximaal 2 banen per team
  • de zaterdagochtend-jeugd heeft vanaf 9.00 uur de beschikking over twee banen per team
  • de zaterdagmiddag-senioren hebben vanaf 12.00 uur de beschikking over alle banen mits er minimaal 3 teams thuis spelen, bij 2 teams thuis gelden maximaal 2 banen per team

 

7. Van maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur en zaterdag en zondag is introductie van niet-leden toegestaan, mits per introducé een introducépas op de juiste wijze is afgehangen. De introducépas is à € 3,50 te verkrijgen op het volgende adres: Beppie ten Elzen, Disselsweg 49 te Enter, tel. 0547-381488.

 

Suggesties ter verbetering van bovenstaand reglement kunnen bij de TennisCommissie gemeld te worden.  Emailadres: tennis@tcenter.nl

 

Als er zich nog problemen voordoen, los deze dan sportief en beleefd op.


 

Zoek in site:

 

Tennisweer
Enter
Inhoud DIV...
Weeronline.nl - Meer tennisweer in Enterweeronline.nl Altijd jouw weer


Ogenblik a.u.b. ...